maandag 21 juli

 

 

Start
Omhoog
Volgende

 

 

Iets voor 10.00 uur reed ik thuis weg, in de regen, richting Yerseke om even een bak koffie te drinken bij mijn ouders, die daar een weekje verblijven.

Daarna reed ik over de A 58 en A 4 naar Antwerpen, waar ik de route naar Luik koos. De E 313, of Boudewijnweg, was niet druk en ik kon goed doorrijden. Bij de kruising met de E 314 reed ik deze weg op in de richting van Aken, waarbij ik nog een klein stukje door Nederland reed.

In België had het af en toe ook wat geregend, maar toen ik de grens met Duitsland was gepasseerd begon het door te regenen. Tot een eind voorbij Keulen bleef er neerslag vallen. Het verkeer leed daar niet merkbaar onder. Er werd flink doorgereden en ondanks nogal wat wegwerkzaamheden stroomde alles vlot door.

Bij Dernbach ging ik de A 3 af om even langs de sloperij van de Gebr. Ludolf te rijden, die door hun tv uitzendingen wereldberoemd zijn geworden (in elk geval in Duitsland en Nederland) Het was daar een drukte van belang met klanten en kijkers.

Die Ludolfs, Dernbach

Daarna reed ik verder, steeds over de A 3, door afwisselende landschappen en variërende weersomstandigheden tot ik rond 17.15 bij Würzburg kwam. Dit is een grote stad met veel verkeersdrukte. Daarom, en ook omdat ik een beetje suf was van het rijden, zocht ik daar geen onderdak, maar reed alvast een eindje de Romantische Strasse op, tot in Tauberbischofsheim, waar ik een kamer vond in Hotel Adlerhof.

Tauberbischofsheim, Schlosshof

Tauberbischofsheim, restanten van muur en gracht

Ik at voortreffelijk in Restaurant Schlosstürm, midden in dit aardige stadje, waar het op dat moment heel rustig was. Daarna ging ik vroeg slapen, beetje moe van het rijden door regenachtig weer.

Tauberbischofsheim, Hotel Adlerhof

Afgelegde afstand vandaag 616 km.

 

Kijk voor meer foto's in mijn albums op webshots

Reageren? Stuur mij een e-mail

(c) Toon Nijsse

 

 

 

Start | Omhoog | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 09 maart 2009