dinsdag 22 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Tauberbishofsheim

Vanmorgen was ik goed op tijd wakker en kreeg een goed ontbijt aan een gereserveerde tafel in Hotel Adlerhof. Duitsers houden van orde en netheid...

Daarna verkende ik Tauberbischofsheim, dit keer zonder regen. Ik zag daar dingen, die ik de komende dagen nog vaker zou zien: kerken, (vakwerk)huizen in allerlei kleuren, mooie doorkijkjes, een oud kasteel etc. ik keek op gemak rond en ging daarna op weg.

Tauberbishofsheim, St. Peterskapelle

Tauberbishofsheim, Stadtkirche

Tauberbishofsheim, Schloss

Terug naar boven

Lauda, Köningshofen, Bad Mergentheim, Weikersheim, Greglingen

Het eerste stadje dat ik tegenkwam, Lauda, bezit dezelfde soort bezienswaardigheden als Tauberbishofsheim. Ook in Lauda was het heel rustig, evenals in het volgende plaatsje, Köningshofen. De beruchte drukte van de Romantische Strasse was hier nog niet merkbaar. Nu zijn dit ook niet de grootste en meest toeristische plaatsen langs de route.

Lauda, straatbeeld

Hierna kwam ik in Bad Mergentheim, een badplaats, die heel wat groter is dan de voorgaande stadjes. Toch kun je in een stad als deze het eerste uur gratis parkeren in een parkeergarage die een uitgang heeft in het voetgangersgebied. Het tarief na een uur is billijk: 50 cent per uur. Kom daar Nederland eens om! Bad Mergentheim heeft een mooie marktplaats waar vandaag markt werd gehouden. Daarnaast verschillende kerken en een enorm kasteel, waarin zich ook weer een kerk bevindt. Ik liep een klein uur rond in deze stad en reed toen weer verder.

Bad Mergentheim, Markt

Weikersheim is de volgende plaats aan de route. Ook hier staat een fors kasteel, dat uitziet op een fraai marktplein.

Een eindje verder naar het zuiden ligt Creglingen. Dit stadje is tegen een heuvel gebouwd, wat voor mooie doorkijkjes zorgt. Dit is de plaats met het kleinste historische centrum dat ik tot nu toe heb gezien.

Greglingen, doorkijkje

Terug naar boven

Rothenburg ob der Tauber

De volgende plaats compenseert dat dubbel en dwars. Rothenburg ob der Tauber ligt hoog boven de rivier en is een prachtige oude stad, die nog omringd wordt door een muur, waarover gelopen mag worden. In deze stad wemelt het van de oude gebouwen, smalle straten, poorten en torens. De stad is wereldberoemd en dat was te zien aan de vele Japanners die hier als filmend rondliepen. Ik maakte een uitgebreide rondwandeling aan de hand van een plattegrondje, want het centrum is behoorlijk uitgestrekt en niet zo overzichtelijk. Opvallend is dat er ondanks het Middeleeuwse stadshart weinig problemen zijn met autoverkeer. Hier en daar tref je een eenrichtingsweg aan, maar verder kunnen auto's vrijwel overal terecht.

Rothenburg ob der Tauber, stadsbeeld

 

Rothenburg ob der Tauber, poortgebouwen

Terug naar boven

Feuchtwangen, Dinkelsbühl

Na het bezoek aan Rothenburg reed ik verder naar Feuchtwangen, dat een mooie markt heeft en twee oude kerken die pal naast elkaar staan.

Feuchtwangen

Toen begon ik aan de laatste etappe voor vandaag. Ik kwam in Dinkelsbühl, een stadje dat lijkt op Rothenburg. Na enig gezoek vond ik onderdak bij het aanbevolen Weisses Ross, in het hartje van de Altstadt.

Dinkelsbühl, Hotel Weisses Ross

 

Afgelegde afstand vandaag 139 km, aardig weer, half bewolkt en ca. 20 graden.

Totaal afgelegde afstand 755 km

Terug naar boven

Kijk voor meer foto's in mijn albums op webshots

Reageren? Stuur mij een e-mail

(c) Toon Nijsse

 

 

 

Vorige | Start | Omhoog | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 09 maart 2009