donderdag 24 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

Augsburg

Arkadenhof in Königsbrunn is een echt zakenhotel. Vanmorgen bij het ontbijt zaten er vooral mannen in krijtstreep met stropdas te eten, waaronder enkele zeer fanatieke. Naast mij waren er nog enkele mensen die in vrijetijdskleding van het voortreffelijke ontbijt genoten.

Na het ontbijt rekende ik af en reed een stukje terug, naar Augsburg, waar ik probleemloos een parkeergarage vond in de Katharinengasse. Daarvandaan liep ik naar het toeristenbureau, waar ik een plattegrond van de stad ophaalde. Hierop zijn verschillende stadswandelingen aangegeven. Een van die wandeling begon ik te lopen. Augsburg is een grote stad met veel monumenten. Alles ziet er fraai en authentiek uit, hoewel veel gebouwen na de Tweede Wereldoorlog zijn herbouwd. Ook nu werd er nog gebouwd en gerestaureerd. In de St. Annakirche (bekend uit de levensgeschiedenis van Maarten Luther) stonden overal steigers, waar je wel tussendoor mocht lopen om de kerk te bekijken.

Augsburg Herinnering aan Luther - buitenzijde St. Annakirche

Orgel St. Annakirche

Het raadhuis is een bijzonder fraai gebouw. Aan de buitenkant ziet het er strak en enigszins koel uit. Binnen is de Gouden Zaal een en al schittering en vergulde pracht. Voor € 2,- mag je er in.

Augsburg Raadhuis Gouden Zaal

De wandeling gaat verder door de oude stad in de richting van de Dom, een enorme kathedraal met veel kunstvoorwerpen. Hier waren veel mensen, waaronder diverse groepen jongeren en ouderen. Vervolgens voert de wandeling naar de Fuggerei, een soort hofje met sociale woningen die nog steeds op dezelfde voorwaarden als enkele honderden jaren geleden bewoond mogen worden.

Augsburg Dom

Om niet teveel tijd te verdoen, sloeg ik een stukje van de wandeling over en liep na de lunch, die ik ergens in een Biergarten nam, direct naar de kerk van St. Ulrich en Afra. Dat zijn twee kerken die tegen elkaar aangebouwd zijn. De kleinste was toegankelijk, de grootste stond net als de St. Annakirche vol steigerwerk. Alleen het portaal was toegankelijk, van waaruit wel iets te zien was van de bezienswaardigheden van deze grote kerk.

Augsburg St. Ulrich und Afra

Ik liep terug naar de auto en zocht de Romantische Strasse weer op. De kwaliteit van de bewegwijzering langs deze toeristische route is wisselend. Hier in Augsburg was het voor mij niet duidelijk genoeg.

Terug naar boven

 

Landsberg an Lech

Ik reed daarom op eigen initiatief naar Landsberg an Lech en kwam er daar pas achter dat ik eigenlijk over Friedberg had moeten gaan. Of ik veel gemist heb weet ik niet. In Landsberg liep ik de stadswandeling, die zeer afwisselend is, mede door de behoorlijke hoogteverschillen. Ook in deze stad staan enkele prachtige kerken, waaronder de Johanniskirche, die gebouwd is door de ontwerper van de Wieskirche, die ik morgen hoop te bezoeken. De Stadtpfarkirche was wegens restauratie niet toegankelijk. De kerk van de Jezuïeten wel, al houden ze de bezoekers daar achterin de kerk in een portaal achter een hek. In deze kerk bleken de versieringen eveneens veel overdadiger dan in de noordelijker kerken, die ik eerder deze week bezocht.

         

Landsberg an Lech

Het centrum van dit stadje doet historisch aan, maar is minder uitgesproken 'oud' dan plaatsen als Dinkelsbühl, Nördlingen en Rothenburg. De stuw in de Lech is een aardige bezienswaardigheid, die door nogal wat mensen wordt bezocht.

Landsberg an Lech, stuw in de Lech

 

Na het bezoek aan Landsberg reed ik verder naar het zuiden, stopte nog even bij het beeldige kerkje van Hohenfurchen en vond een kamer bij hotel Dragoner in Peiting.

Hohenfurchen Kirche

 

Peiting Gasthof Dragoner

 

Terug naar boven

Afgelegde afstand vandaag 122 km met mooi weer

Totaal afgelegde afstand 1012 km

 

Kijk voor meer foto's in mijn albums op webshots

Reageren? Stuur mij een e-mail

(c) Toon Nijsse

 

 

 

Vorige | Start | Omhoog | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 22 oktober 2009