maandag 4 augustus

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Honalpa

Ook vanmorgen was het opnieuw mooi weer en de vooruitzichten voor vandaag waren gunstig. Ik besloot naar Honalpa te gaan. Ik reed naar Visp, bekeek mijn e-mail even in het station en gooide daarna de BMW vol met relatief goedkope benzine. Een liter Euro 95 kost hier ca. € 1,20.

Daarna reed ik naar Brig en vervolgens naar Naters, om daar de weg naar Blatten op te rijden. Na enkele haarspelden kun je linksaf naar Mund. De weg wordt dan breed tot in Mund. Mund staat bekend als saffraandorp, ik heb echter geen enkele krokus gezien. Misschien was het nog te vroeg in het seizoen. Ik reed door tot restaurant Salwald (Montag Ruhetag) en ging nog wat verder door naar boven. Uiteindelijke parkeerde ik iets boven Chastler, waar een bord aan een boom de weg naar Honalpa wees. Het eerste stuk van de wandeling was aardig steil.

Tot aan Honegga overwin je in korte tijd meer dan 200 m. Af en toe even rusten is helemaal geen straf, want het uitzicht is formidabel. In het begin domineert de Weisshorn, met een stukje Matterhorn, later komen de Mischabelgroep en de bergen rondom de Weissmies erbij. Ook zijn er prachtige uitzichten over het Rhônedal, het Vispertal en de Augstbordregion.

Weisshorn, met een stukje Matterhorn (links, met het bekende wolkje)

Vispertal met Mischabelgroep (midden) rechts de Weisshorn

Op Honegga, waar ik na een uurtje aankwam, staat een kapelletje, met volop brandende kaarsen voor het altaartje. Er stond daar een stevige westenbries. Het leek wel een beetje tegen slecht weer in te waaien. Honegga ligt "om de hoek". Je kunt daar het Baltschiedertal inkijken, waar de prachtige Bietschhorn, die ik eerder vanaf Moosalp zag, domineert.

Kapelletje op Honegga, met Mischabel en Weisshorn

Om de hoek ligt de Bietschhorn

Honalpa, dat een eindje verder het dal in ligt, was verlaten en alle hutten waren dicht. Ik keek uitgebreid rond en maakte foto's. Daarna liep ik terug naar Honegga en vervolgens naar Chastler, waar mijn auto stond. Ik reed terug naar beneden. Omdat het restaurant dicht was, reed ik door naar Blatten waar ik een hapje at.

De hutten van Honalpa met daarachter de Bietschhorn

Terug naar boven

 

Visperterminen en Turtmanntal

Daarna reed ik terug naar beneden, naar Naters en Brig. In Visp reed ik de weg naar Visperterminen op om wijn te kopen in de bekende St. Jodernkellerei. Ik keek daar in de omgeving wat rond en besloot toen nog even een kijkje in het Turtmanntal te nemen. Morgen wil ik naar Saas en dan zit het er niet meer in dat ik het Turtmanntal nog zie.

Ik reed het dal in tot een eindje voorbij Gruben, waar de gletsjer te zien is. Daarna reed ik op gemak naar Sonnenhalde in Ausserberg, waar Francois Gard alweer een voortreffelijke maaltijd voor me kookte.

Hotel Sonnenhalde, Ausserberg

Terug naar boven

 

Afgelegde afstand vandaag 175 km, ca. 250 m. geklommen en gedaald tijdens de wandeling. Mooie dag met veel wind en 's middags drukkend warm.

Totaal afgelegde afstand 2824 km.

 

 

Kijk voor meer foto's in mijn albums op webshots

Reageren? Stuur mij een e-mail

(c) Toon Nijsse

 

 

 

Vorige | Start | Omhoog | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 23 maart 2009