dinsdag 5 augustus

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Mattmarksee

Saas, was voor vandaag het plan. Opnieuw was het vanmorgen in alle richtingen bewolkt. Nogal wat hoge wolken, maar de March tegenover me was niet te zien en zo hier en daar dreef er zelfs een plukje een witte watten in het Rhônedal. Gezien de ervaringen van de vorige dagen besloot ik toch maar naar Saas te rijden. Mogelijk werd het weer beter.

Het ritje naar Visp, Stalden en vervolgens het Saastal in verliep voorspoedig. Ter hoogte van Saas Grund besloot ik door te rijden naar Mattmark, het weer zag er in die richting beter uit dan in Saas Fee. Bij de Mattmarksee scheen inderdaad de zon, maar rondom was wel overal bewolking zichtbaar. Ik ondernam een zeer toeristisch loopje over de dam en terug en maakte wat foto's.

Stausee Mattmark

Restaurant en postbus op Mattmark

Terug naar boven

 

Saas Fee

Toen reed ik naar Saas Fee. Ik parkeerde in het enorme parkeergebouw en liep het dorp in. Het was er niet bijzonder druk en rond 12:00 uur nog vrij koel. Ik nam eerst een uiensoep op een terras en liep toen verder. Ik wilde met de kabelbaan omhoog en dan lopen naar de Brittanniahütte. Op gemak liep ik naar een kabelbaanstation. Dat bleek echter niet het station te zijn waarmee ik in de buurt van de Brittanniahütte uit zou kunnen komen. Vervolgens liep ik naar een enorm gebouw waar met grote letters Fellskinn op stond. Deze baan, die wel vlak bij de hut uitkomt, bleek helaas gesloten te zijn. Dat is iets wat ik al vaker in Saas heb meegemaakt. 's Zomers zijn niet alle banen in bedrijf.

Saas Fee met de Fee gletsjer

Uitzicht naar het zuiden vanaf Plattjen, blik op Stausee Mattmark

met op de achtergrond de Monte Moro pass

Uitzicht naar het noorden vanaf Plattjen. Links Saas Fee, midden Saas Grund

Ik besloot toen maar naar Plattjen te kabelen. In een achtpersoonshokje werd ik naar 2570 m. getakeld. De uitzichten daar waren heel fraai, hoewel alle bergtoppen steeds in de wolken zaten. Ik wandelde daar wat rond, maar nam er vandaag bijzonder mijn gemak van. Na een Apfelstrüdel met custardvla en een bak koffie in het kabelbaanrestaurant daalde ik met het baantje weer af naar Saas Fee en wandelde op gemak langs een andere route terug naar de parkeerplaats en reed vervolgens het Saastal uit.

Terug naar boven

 

Stalden en Neubrück

Het was nog niet erg laat en daarom reed ik bij Stalden nog even omhoog in de richting van Staldenried, waar ik wel eens met de kabelbaan, maar nog nooit met de auto was geweest. Vanaf deze weg kun je prachtig neerkijken op Stalden met z'n treintjes en op het eerste stuk van het Saas- en Mattertal, met de fraaie boogbrug die de beide dalen verbindt.

Stalden

Ik reed terug naar Visp en stopte nog even bij Neubrück, waar je normaal altijd voorbijrijdt. Twee bruggen, waaronder een heel oude overbruggen daar de Vispa en het treintje naar Zermatt. Ik maakte foto's van dit mooie plekje en reed toen naar Ausserberg, waar ik opnieuw een heerlijke maaltijd genoot.

Neubrück

 

Afgelegde afstand vandaag 98 km. Mooie dag met steeds wat wolken aan de lucht.

Totaal afgelegde afstand 2922 km.

Terug naar boven

 

Kijk voor meer foto's in mijn albums op webshots

Reageren? Stuur mij een e-mail

(c) Toon Nijsse

 

 

 

Vorige | Start | Omhoog | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 23 maart 2009