zondag 27 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanmorgen om 10:00 uur bezocht ik de kerkdienst in de Evang. Lutherische Kirche in Orberammergau. Het was vandaag de 10e zondag na Trinitatis, de IsraŽlzondag. Vandaar dat de preek ging over Romeinen 11 : 25-32. De Pfarrer aarzelde niet om vergissingen uit het verleden te benoemen, die o.a. tot de holocaust hebben geleid. Van daaruit trok hij lijnen naar het heden, waarbij hij opriep om IsraŽl met respect te behandelen vanwege zijn positie als volk van God. Al met al (uiteraard) geen calvinistische maar wel zeer herkenbare preek.

Na de dienst reed ik op gemak naar Reutte, waarbij ik onderweg heerlijk uitrustte in mijn stoeltje, ergens langs de beek. Om 16:00 ging Drs. de Rooij uit Barneveld voor in een Nederlandse dienst in de Evang. Kirche in Reutte. Er waren ca. 80 - 100 mensen, waaronder geen enkele bekende.

De Rooij preekte uit Psalm 86 : 11, waarbij hij duidelijke lijnen trok naar deze tijd en zich toespitste op de aanwezige jongelui.

Na de dienst reed ik door het fraaie berglandschap langs de Plansee terug naar Oberammergau, met zijn beschilderde huizen.

 

Afgelegde afstand vandaag 105 km, met prachtig warm zomerweer.

Totaal afgelegde afstand 1271 km.

 

Kijk voor meer foto's in mijn albums op webshots

Reageren? Stuur mij een e-mail

(c) Toon Nijsse

 

 

 

Vorige | Start | Omhoog | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 09 maart 2009